Physioga, et nyt bevægelseskoncept

Follow

Physioga på Frederiksberg, København

Trafikken buldrer derudaf og tanker og energien det samme. Jeg kører forbi Codan bygningen og ind på en sidevej til Vodroffsvej på Frederiksberg i København. Smutter hurtigt ind af døren ind til opgangen med herskabelig stemning og med ét forstummer larmen, da jeg går ind til Medde hos Physioga.

Her hersker ro, varme og kompetence ad libitum og jeg er på vej til signatur-træningen, et Physioga hold, undervist af Medde Vognsen som er medejer af Physioga. Et studio som både tilbyder træning og behandling i smukke lokaler på Frederiksberg.

Kirk Rønler & Physiooga

Jeg finder vej ind til en smuk lille sal, med et dejlig lys og en solskinsplet, hvor jeg planter mine fødder og lader solen varme dem. Medde kommer og afleverer en stor krammer og spørger ind til en update på skader og skavanker, så hun kan justere træningen.
Det er altid små hold, med max 8 deltagere, hvilket betyder et godt fokus på dig og mulighed for at justere øvelserne, så de passer til den enkelte.

Hvad er Physioga på Frederiksberg?

Træningen er Meddes eget koncept som afspejler hendes egne rødder i både pilates, yoga, dans og funktionel styrketræning, foruden hendes fag som fysioterapeut.
For Medde er det ikke så vigtigt om træningen hedder det ene eller det andet. Hun har taget det bedste fra alt det hun kender, for at kunne dyrke det funktionelle i træningen. Således er øvelserne omdrejningspunkt at du skal kunne udnytte og styrke din krops naturlige og sunde bevægemønstre, som understøtter en god holdning og et åndedræt som har de bedste betingelser.
Der er derfor fokus på at give dig en krop, som er stærk og bevægelig og som kan bruges funktionelt også udenfor træningssalen.
Vi starter med at træne fødderne og balancen. Der sidder mere end 200.000 nerveender under hver fodsål, så det er et højest relevant sted at starte, for at vække hele nervesystemet.
For Medde starter kroppens fundament i fødderne. Vi bruger derfor meget tid på dem og for mig, som har to opererede fødder og virkelig dårlig kontakt til dem og bevægelighed, er det en luksus at kunne dedikere træning til dem.
Herfra arbejder vi både med stående og liggende øvelser. Hele tiden i flow og det der virkelig gør et stort indtryk på mig, er hvor dygtig Medde er til at formidle, sætte billeder på og korrigere øvelserne undervejs.

En kærlig og kompetent hånd til træning

Flere gange er Medde henne ved mig, og de andre, for at rette. Det gør hun ved at bruge hendes hænder og faktisk hele hendes krop. Med rolig stemme og meget præcise rettelser, fortæller hun mig hvordan jeg kan gøre øvelsen bedre eller mere funktionel. Hendes berøringer og rettelser er både meget faglige og kærlige og det er så gode hænder at være i.
Hendes baggrund med at bruge hænderne i hendes manuelle arbejde som fys, er tydeligt at mærke og det er en stor fornøjelse og meget trygt.

Hvad får du ud af at træne Physioga?

Først og fremmest kompetent og tilpasset træning, som styrker hele din krop, foruden at arbejde med stræk, balance og mobilitet.
Træningen foregår på små hold, med nærvær og en dejlig stemning og med tid til afspænding. Du får et afslappet forhold til træning, som selvklart skal være effektivt og brugbart, men som ikke måles i hvor meget du kan eller hvor hurtigt, men hvor følelsen af en øvelse er vigtigere end formen.
Jeg er meget stor fan, ikke mindst fordi det også for mig fungerede som et tiltrængt åndehul i en travl hverdag.

Kærlig hilsen

Kirk Rønler