Så bliver cirkushesten luftet

Follow

Aerial Hoop med Charlotte Czochara

Fra loftet hænger en stor hulahop-ring. Omkring den er det der mest af alt ligner cykel-styrs tape, som fra dengang i 90'erne, hvor vi selv tapede gedebukke-styret med det nyeste og smarteste tape.
Jeg hiver lidt i den og prøver at vurdere om den nu også bliver hængende i loftet selvom det er meningen at jeg skal svinge rundt i den.
For konsekvensen er rimelig tydelig; et møde med det fine, om end meget hårde trægulv, under ringen.
At jeg har højdeskræk, hjælper virkelig ikke på synet af ringen der hænger halvanden meter over jorden. Og det hjælper heller ikke at prøve at forestille mig, hvordan jeg skal få min mås op i ringen! So to speak...

Kirk & Aerial Hoop

Jeg skal til Aerial Hoop i The Rehab. Noget som jeg mest af alt forbinder med cirkustræning.
Jeg skal trænes af Charlotte fra Aerial Art, som har undervist en del år i Aerial Hoop. Hun bevæger sig i ringen som en sylfide; meget, meget smukt, elegant og let ser det ud.
Min meget klare fornemmelse er at selvom jeg både er stærk og smidig og god til virkelig meget forskellig sport, kommer der ikke til at være meget Bournonville over min performance i selvsamme ring. Jeg kan ikke helt se for mig, hvordan det nogensinde skal blive yndigt!
Med en baggrund indenfor både dans og poledance, tog Charlotte til blandt andet Frankrig på cirkus-skole, for at lære faget med ringen, foruden trapez, som hun fortæller er standard for alle i cirkus-skole at lære.
Hun fortæller så levende omkring hendes oplevelser, at jeg har lyst til at hun bliver ved. Måske fordi jeg derigennem, kan trække det lidt ud det med at hænge på hovedet i en ring, som jeg ærligt talt tvivler på holder! For lets face it, af hende og jeg, er det dygtige Charlotte der er Sylfiden.

Hvad er Aerial Hoop?

Vi starter med en grundig opvarmning af hele kroppen på gulv og mavetræning der får selv den mest hardcore til at føle det som en mavepuster. Det skal senere vise sig, hvorfor vi træner maven så heftigt. For når du hænger med hovedet nedad og skal op, op, op i ringen, er der to ting der får dig derop: guns & abs!
Til at starte med lærer vi hvordan vi kommer op/ned i ringen, som efter sigende er noget af det der kan drille mest. Og det gør det i sandhed også. For mens Charlottes ring, hænger helt stille når hun kommer op, dingler min frem og tilbage som en gynge.
Med de første forsøg bag mig, er jeg allerede blå i knæhaserne af at hænge i dem. Det er hård kost for hænder og de steder som har kontakt til ringen. Men det er sjovt og da jeg først har lært at komme op i ringen og overvundet den værste højdeskræk og lært at stole på at jeg ikke ryger på hovedet i trægulvet, tager jeg imod de udfordringer Charlotte giver, med forskellige stillinger i ringen. Noget mere kringlet end andet.
Fra dancers pose, som jeg kender fra yoga til Pjerrot og månen og en masse andre fine dyr.
Hendes baggrund fra en fransk cirkus-skole er tydelig, for hver anden gang bliver stillingen givet på fransk. Som giver en vis autencitet til træningen.

Hvad får du ud af at træne Aerial Hoop?

Du træner både din styrke, balance, smidighed og koordination ikke mindst. Det er udfordrende og når først du har lært at komme op/ned i ringen og den værste koldsved og angst over at falde ned har lagt sig, er det sjovt.
Det er ikke noget du nødvendigvis bliver god til hurtigt, men det er god træning for hele kroppen, om end du skal forberede dig på lidt blå mærker og ømme hænder. Personligt lignede jeg en der havde fået tæv med et boldtræ i knæhaserne 4 dage efter.
Men lad det ikke holde dig tilbage fra at udfolde din indre cirkus-prinsesse, for det er hamrende god træning! Og anderledes ikke mindst end at stå på den vanlige holdtime for 117. gang hvor du kender koreografien i søvne :)

Kærlig hilsen

Kirk Rønler