Smagen af Marokko, få de bedste tips

Marokko vækker billeder hos mig, der ligner tusind og en nats drøm. Tæpper der ligger i lag i kelim, med frynser og som er helt bløde at gå på, olielamper der skinner, fliser og mosaikker i klare farver, silke der smyger sig om kroppen og blafrer i vinden. 

Det er det syn jeg forventer der møder mig, da jeg lander en brandvarm dag i Marrakech, i den inderste og ældste del af bydelen, medinaen. 

I stedet bliver jeg mødt med et virvar af boder, markeder, sælgere der hiver i mig og facader på husene, som er tillukkende og i samme støvende ørkenfarve. Meget få vinduer og døre som ikke ligefrem inviterer indenfor og det eneste der blafrer er en replika af en silkekjole, bleget af solen. 

På mange måder minder medinaen mig om Venedigs snirklede gader, som uden vejnavne, er næsten umulige at finde rundt i, men til gengæld en fryd, for den der har lidt Indiana Jones og skattejæger gemt i sig. 

For Marrakech minder mig på mange måder om en skattejagt.

Ulig mange andre lande, hvor det smukkeste altid er forrest og pryder gaderne og lokker turister som lokale indenfor, er det omvendt i Marokko.

Men lad dig ikke narre af den tillukkede stemning.
Den er kulturelt betinget, for at ære og passe på kvinderne og når du først begynder at gå på opdagelse, vil du finde ud af, at Marrakech er som et kinderæg, hvor det smukkeste, lækreste og sjoveste er indenfor, bagved og oppe. 

En lille trædør i en ørkenfarvet væg, kan føre indenfor i Riad, hvor citrustræer, solskin og mosaikker i tusind farver stråler om kap, med theen som dufter forførende af mynte og det venlige ansigt der siger ‘kom bare nærmere’. 

Få de bedste tips til hemmelige Riads

Vil du have tips til to hemmelige Riads i Marrakech, læse om at se Marokko fra hesteryg og have tippet til en af de mest mindeværdige restauranter jeg har oplevet på mine rejser?
Så download det digitale rejsemagasin Go Traveling via appstore her og google play her. 

Magasinet er gratis og kan downloades til både tablet og smartphone. 

Og så er det en fucking rockstar der står bag. Tak til Charlotte Rønholt for at sende mig afsted, følte mig meget Ulla Terkelsen calling home agtig undervejs. 

Læs med, der er så tit skønne artikler af både Peter Falktoft, Charlotte Torpegaard, Ann Lind, Manu Sareen, og mange flere!