Ugens (for de nysgerrige) turisttip

Follow

Jeg elsker mennesker, det uperfekte og synes at det mest interessante er når vi kan opleve et menneskes ridser i stedet for en (måske!) poleret overflade. Når det samtidig kan kombineres med at lære noget om vores by, samfund og hinanden synes jeg kombinationen bliver smuk.

Kig op og ud!

Hvornår har du sidste snakket med en narkoman? Tidligere eller nuværende? Eller en kvinde som har været nødt til at prostituere sig, for at få råd til sine stoffer?
Jeg har aldrig.
Indrømmet.
Og måske har jeg også altid været lidt bange for det.
Uden at vide hvad jeg var bange for, andet end det åbenlyse at få hamret en kanyle i armen og få leverbetændelse, hiv eller noget andet skidt. Mine fordomme har hobet sig op i den tid hvor jeg stemte mere blåt end rødt og før min indre hippie var helt udviklet endnu. Fordommene om at de selv har valgt deres liv, at de 'bare' kunne rejse sig og 'tage sig sammen'.

Men sådan er det jo ikke og nu har både du og jeg faktisk mulighed for at bryde ud af vores sommer rosé-rus og se bagsiden af vores samfund OG støtte nogle mennesker som kæmper for deres eksistens i en beundringsværdig grad.

Gadens Stemmer

Er en social virksomhed som giver muligheder til socialt udsatte borgere som normalt vis ikke kan få et arbejde på det gængse arbejdsmarked. Det er narkomaner, alkoholikere, hjemløse med flere, som tjener penge ved at guide byvandringer, holde foredrag, mm.
Mega coolt! Synes jeg :)
Du kan læse mere om Gadens Stemmer her.

Ugens Turisttip

Er derfor ikke for de sarte.
Det er ikke til dig der hellere vil sippe rosé på kajkanten på Papirøen og som helst kigger den anden vej når Hus Forbi sælgeren kigger på dig ude foran Rema 1000.
Det er til dig med et åbent sind, et nysgerrigt øje og lyttende ører.
Denne weekend er der en del byvandringer med forskellige guides arrangeret af Gadens Stemmer i samarbejde med guiderne.
Selv vil jeg afsted i morgen fredag når Mia, tidligere narkoman og prostitueret holder byvandring på Vesterbro.

Du kan købe billet til byvandringerne her. Der er både fredag, lørdag og søndag på forskellige tidspunkter. Så kom afsted og hjælp med at hjælpe dem med at gøre en forskel.

Tag dine bedste vandresko på og slå lyttebøfferne ud til en tur i et mere barskt København hvor agenda'en er en anden end kvadratmeterpriser og sommerudsalgets fortrinligheder.

Jeg glæder mig!

Kærlig hilsen

Kirk Rønler
 

Ondt i nakke, ryg eller skuldre? Så tjek webshoppen hvor der lige nu er tilbud på programmer hvor du får både video og program. Begge til at downloade på mobilen så du kan tage det med på farten eller ferien.

Følg med behind the scenes, også fra byvandringen imorgen på min Instagram profil her.