Jivamukti Yoga

Jivamukti Yoga med Tine i Aarhus

Det er en kold efterårsmorgen og jeg er træt. Jeg er på tourne i Jylland med foredragene Slut fred med din krop og Sådan får du en kæreste. Det betyder lange dage, megen kørsel og mange timer hvor jeg står op. Så min krop er træt og jeg er øm i ryggen og benene.
Jeg er på vej til en Jivamukti klasse hos dygtige Tine Kotzé som har virksomheden From Yoga With Love i Aarhus centrum.
Og jeg glæder mig.
For yoga'en giver mig ro og særligt Jivamukti yoga'en kan noget, fordi de ofte er meget taktile, altså retter og rør meget, så din teknik hele tiden bliver arbejdet med og gjort bedre.
Og når jeg er så mange dage væk fra København og ikke har de store træningsfaciliteter, ja så er det rart at få rørt mig.

Jeg bliver mødt af en varm krammer i et smukt lokale med udsigt til den lokale katolske kirke. Spirerne der tårner sig imod himlen, inspirerer mig til at række længere i mine stillinger og tilstedeværelsen af noget guddommeligt, til at grounde mig mere og 'bare' lande i denne Jivamukti yoga klasse.

Hvad er Jivamukti Yoga?

Jivamukti yoga er udviklet af Sharon Gannon og David Life og har et par årtier på bagen. Yoga'en adskiller sig fra andre former for yoga, ved at dedikere hver måned til et fokus. Og så er hver klasse dedikeret til det tema.
Det kan være tilgivelse, kærlighed, accept eller åbenhed. Og på den måde giver yoga'en altså mere end 'bare' stillinger og øvelser, asanas som de kaldes og bliver på den måde mere holistisk og rigtig meget et afbræk i en travl hverdag.
Der er altid flow i Jivamukti yoga. Du stopper som sådan ikke op og der er tænkt over at den ene stilling kan ledes ind i den næste. Det elsker jeg! Når jeg har det svært med eksempelvis Bikram yoga, er det fordi der ikke er flow. Og så at de ikke hører musik. Det bliver jeg sgu pip-gok af for at sige det meget ærligt.
Til Jivamukti er der flow og de hører musik. Og det behøver heldigvis ikke at være panfløjte-vandfaldsmusik, som der i nogle år har været en tendens til at det skulle være for at være true yogish!
Heldigvis kan playlisten rumme både det spøjse, indie, pop og rockmusik.

Mit hoved og krop finder ro i flowet som Tine Kotzé guider.
Det er en Spiritual Warrior klasse på kun 60 minutter. Det betyder at det går lidt hurtigere end normalt hvor vi har 90 minutter til en klasse. Til gengæld er flowet og serien den samme hver gang, så du får hurtigt lært øvelserne.

Den magiske creme til Jivamukti Yoga

Det der også gør disse yoga klasser til noget særligt, er cremen! Nu tænker du måske.... 'Creme?!  Hvad fanden er det for noget at jonglere med midt i en yoga time?!'.
But oohhh... the delight!
Når du starter din yoga klasse får du i nakke/ryg, alt efter hvad der er bart smurt en creme på der varmer og som dufter dejligt, lidt eucalyptus agtigt. Mega nice, ikke mindst fordi den jo følges af et par varme, kærlige hænder.
Og hvad der er endnu mere nice, er at de samme varme hænder vender tilbage i slutningen af timen, lige før Savasana (afslapning) og smører nu dit bryst/nakke ind i en afslappende creme, der dufter af lavendel. Det er SÅ dejligt!

Næsten en ny krop

Timen afsluttes og mens jeg vågner fra Savasana kan jeg mærke at min krop er gladere. Der er mere ro, mere bevægelighed omkring både ryg og ben og jeg føler mere energi.
I det tilstødende lokale ventede et glas vand og en lille snack.
Jeg tog fra Tine, klar til at erobre endnu flere foredrag og det kan så meget anbefales.