Dengang jeg fik et kærlighedssår...

Når kærligheden gør knuder

Det er en lørdag og imens København vågner, og nogle er på vej i seng, er jeg på vej til workshop om kærlighed, hos min kropsterapeut Neela. 
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente mig, men jeg har taget vandflaske, madpakke og billeder af mig selv som barn med. 

Neela starter med et oplæg omkring kærlighedssår og hvad det er.
At vi alle har et kærlighedssår og at det opstår når en af vores omsorgspersoner sårer/svigter os. At med det, tager vi en overbevisning med os. Om os selv. 
Når vi oplever et traume, reagerer vi typisk på tre måder; freeze, fight og flight.
Når vi fryser, sker der energimæssigt en stagnation, fordi der ikke er en energiudladning på samme måde, som ved at flygte eller kæmpe. 

Den manglende energiudladning og selve traumet giver en stresstilstand i kroppen og bliver til en side af os selv, som vi lukker ned for.
Det kan være at det er følelser eller karaktertræk, vi oplever, der ikke har været plads til og dermed, har lukket ned for det. 

For at blive elsket af vores omsorgspersoner, som kan være vores forældre, men også andre, som har været en del af vores omsorg. 

Selve traumet, bliver til vores kærlighedssår, som har skabt en indre konklusion og indre historie, som har nogle begrænsende overbevisninger.
Altså at vi ikke folder os ud, som vi har potentialet for at gøre. 
Rent praktisk har det den betydning, at vi har tendens til at genudspille vores traume og kærlighedssår i vores liv. 

Jeg blev forladt af min mor, flere gange.
Den overbevisning jeg har lavet på vegne, af mig selv, er at jeg ikke er værd at elske, som den jeg er, at jeg er nødt til at lave mig selv om, og at uanset at jeg gør, vil alle alligevel forlade mig. 
Det genudspiller jeg. 

I de fleste af mine relationer og særligt i dating- og kærlighedsrelationer.
Måske du genkender det, at det er det samme du oplever når du dater? Altså, at du eks. bliver afvist på samme måde, at du altid oplever, at mændene ikke at følelsesmæssigt tilgængelige, pludseligt trækker sig, mm. 
Det gør jeg. 
Fordi lige tiltrækker lige.
Og fordi de mænd, som egentlig bliver ved med at forlade mig, er en påmindelse om at jeg har mere arbejde at gøre, med at heale mit kærlighedssår. Så, så længe de er der, er de en gave, der minder mig om, at jeg ikke helt er i mål endnu. 

Neela forklarer det som, at vi vibrerer ud fra vores kærlighedsssår. 
Det vil sige, at jeg har en vibration som er, at alle alligevel forlader mig.
Det er den jeg forsøger at forstå, den vibration, og det sår, så jeg kan ‘omkalibrere’ og vibrere et andet sted fra. 

Selve workshoppen er bygget op med både øvelser, selvarbejde og deling os fire kvinder imellem.
Det er enormt stærkt at få det rum sammen, som Neela skaber for os.
For det, at sætter ord på vores inderste tanker, frygt og angst, gav mig personlig to ting; det gjorde at selve følelsen blev lidt mindre og samtidig var det så rart at høre, at de tanker jeg har, er jeg ikke alene om at have. Uanset hvor lidt flatterende de måtte være. 

Jeg kan meget anbefale workshoppen og Neela som terapeut til dig, som er nysgerrig på dit kærlighedssår og som har lyst til at arbejde med at heale det og ikke mindst, og måske allervigtigst, i et trygt rum, bliver klogere på hvad det er for en størrelse, og hvordan det begrænser dig i dit liv. 

Lige nu, til og med d. 4. juli 2017, får du 20% rabat på en Hjerte Signatur Session hos Neela. 
Det er en session, hvor du kan arbejde med det, der er svært for dig. 
Det kan være at få mere tilgang til din feminitet, at mærke de svære følelser, blive klogere på dit kærlighedssår, eller en helt syttende problemstilling, som du ikke kun vil involvere dit hoved i, men også krop og hjerte. 

Du køber din Hjerte Signatur session her. 

Kærlig hilsen

Kirk Rønler 

Vil du have tilbud på personlig udvikling, terapi og behandlinger? 

Sign up til nyhedsbrevet her, så får du med det samme tilbud på massage med 25% rabat, kropsterapi med 20% rabat og meget mere!